• Petisys teamlid - Peter

Peter

Peter Peters, dat ben ik, geboren in 1956 en dus heel wat levenservaring. Ik woon en werk in Raamsdonksveer. Ik heb in 1987 Petisys opgericht, in de periode waarin de PC aan terrein won en daarmee ook de noodzaak tot structurering. Daar ligt dan ook de rode draad in ons huidige werk: de structuur en organisatie van een bedrijfsnetwerk, inclusief de ondersteuning van de mensen die ermee werken.

Ik ben opgegroeid in Nijmegen, waar ik tweeënhalf jaar natuurkunde heb gestudeerd. Tijdens de praktijklessen maakte ik kennis met technische automatisering en de programmeertaal Pascal op een mainframe computer. Dat was leuker dan studeren. Bij mijn eerste werkgever, Burroughs, producent van mainframes, kwam ik in contact met het bedrijfsleven: direct en uitdagend. Bij Multi Function mocht ik werken aan financiële en logistieke programmatuur, die per klant op maat werd aangepast. Met die ervaring op zak heb ik Petisys opgericht.

In de vrije tijd varen we graag door de Biesbosch en ruim daarbuiten. Nederland is bijzonder interessant vanaf het water. Dat geldt ook voor België, dat we al meerdere malen doorkruist hebben en inmiddels hebben we ook de reis langs Maas, Moezel en Rijn gemaakt. De volgende uitdaging is met de boot door de binnenlanden naar Parijs, waar de tijd op sommige plaatsen wel 25 tot 50 jaar lijkt te hebben stilgestaan.

Ik bevind me nu in de periode van overdracht van mijn kennis en ervaring naar de volgende generatie: eerst organisatorisch, gevolgd door mijn klantcontacten. Net als voor mij verloopt dat proces ook voor onze klanten geleidelijk, omdat de opvolging al lang bij Petisys werkt.

Mijn focus blijft gericht op het onderdeel dat ik eigenlijk altijd het leukst heb gevonden: de persoonlijke contacten met onze klanten en begeleiding bij de projecten. De glimlach en het schouderklopje, precies zoals het ook begon.

Peter - Oprichter van Petisys