Techniek, Procedures en Mensen.

Automatisering is onmisbaar voor ons (privé en zakelijk). De beveiliging moet dus op orde zijn, om uitval te voorkomen. Maar wie regelt dat voor u en wat moet u zelf doen?

Drie belangrijke aandachtpunten: Techniek, Procedures en Mensen.

Techniek

Veel hulpmiddelen, zoals antivirus, antimalware, mailfilters en firewall, worden ingezet om aanvallen op te vangen met inmiddels zeer geavanceerde technieken, zoals machine learning, …

Maar het blijft een kat- en muisspel tussen de kwaadwillende hackers en fabrikanten van beveiligingsproducten.

Procedures

Met goede afspraken en procedures kan veel schade en ergernis worden voorkomen. Denk aan het blokkeren van uw computer als u van uw plaats bent, sluit kast met gevoelige informatie af, laat geen laptop of andere gevoelige informatie onbeheerd in uw auto achter.

Mensen

Met de juiste techniek en procedures kunnen we veel risico’s buiten de deur houden. Een zwak punt lijkt de gebruiker van deze systemen, die continu verleid wordt om gevoelige informatie prijs te geven in bv phishing mails. Aandacht voor dit gevaar de bewustwording (ook wel security awareness) is belangrijk. Door de mensen te trainen met een security awareness training, creëer je meer bewustwording. Dit resulteert in veiliger handelen en dus een veiligere werkplek.

Security - Petisys

Gecertificeerd voor CompTIA Security+

CompTIA Security+ is een wereldwijd erkende certificering die essentiële vaardigheden valideert voor het uitvoeren van belangrijke beveiligingstaken. Het certificaat toont begrip van diverse bedreigingen en aanvalstechnieken, inclusief penetratietesten en methoden om kwetsbaarheden te scannen.

Extra hulp?

Security is een proces, waarin continu ontwikkelingen zijn. Ook in uw bestaande omgeving. Inmiddels zo belangrijk dat wij daarvoor verschillende medewerkers extra hebben getraind, die met onze (pro-) actieve beveiligingsdienst (Ferros-SOC) adviseert uw automatiseringsomgeving te verbeteren, te bewaken en in te grijpen als er ongewenste ontwikkelingen zijn.

(SOC = Security Operations Center)